Grand hotel

A Grand Hotel Pilipec 2011-ben épült, az ukrán Kárpátok egyedülállóan festői szegletében található, 750 méteres tengerszint feletti magasságban, a Borzsa-havasok lejtőjének lábánál található. Az eredeti, XIX. századi tervek alapján klasszikus európai stílusban való megépítése lehetővé tette, hogy mind a 62 szoba minden ablaka, erkélye csodálatos kilátást biztosít a hegyek évszázados fenyveseire, alpesi rétekre.

Természetesen minden emelet folyosóin találhatók kis sarkok, ahol pihenni lehet.

A vendégek számára rendelkezésre áll a szálloda-komplexum tornaterme, konferenciaterme 45 személy részére. Lehetőség van rendezvények megtartására az étteremben, ahol hagyományos európai ételeket szolgálnak fel a vendégeknek. Ez után szaunában, vagy jakuzziban lazíthat a kedves vendég (4-6 fő). Itt megteheti, hogy tökéletesen kipiheni magát egy kényelmes, négycsillagos hotelben, akár rövid, akár hosszú ideig akarja élvezni az egyedülálló kárpáti klímát és a kiváló természetet.

A szálloda mellett folyik a Plosanka-folyó. Ezen a folyón található a Kárpátok egyik gyöngyszeme, a Sipot vízesés. Eredetét a Borzsa-havasok alpesi rétei között kell keresni. Tavasszal, a hótakaró elolvadásakor számos festői vízesés tűnik még fel, melyek legszebbike a 14 méter magasságból frissességgel és hidegvérrel alázúduló Sipot-vízesés.

Vidékünk nyáron és ősszel is érdekes a túrázás, vagy lovaglás szerelmeseinek. A legnépszerűbbek az Asztag (1697 m.), a Bolsoj Verh (1599 m.), a Gimba (1497 m.) és a Zsid Magura (1517 m.) csúcsok, ahová felvonóval, mountain-bike-kkal, kvaddal lehet felemelkedni.

7 km-re Fülöpfalvától, az Volóc-Ökörmező autóút mellett, Kölcsény településen egyedi ásványvízforrás található, amely ivóvízként, vagy fürdésre használható. Az emésztőrendszer, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésekre egyaránt jó hatással van.

A környék mégis télen messze a legvonzóbb, mikor a festői lejtők síelésre adnak lehetőséget. A tél enyhe és havas errefelé. A januári átlaghőmérséklet -5-7 fok. A hótakaró decembertől-március végéig-április elejéig tartós.

Közvetlenül a hotel mellett van egy ülő- és három köteles sífelvonó. Különböző nehézségű- és hosszú pályák találhatók itt. A gyerekek számára is, ahogy a profiknak is lehetősége nyílik kipróbálni magát, vagy végre eldönteni - kik is vagányabb - egy síelő, vagy egy snowboardos?

Az itt pihenőket tapasztalt oktatók várják, lehetőség van sífelszerelések bérlésére és természetesen kárpátaljai szuvenírek megvásárlására is. A harsogó kofák különböző fafaragásai, hagyományos hímzései. Báránybőr- és gyapjútermékek, gyógynövények, természetes méz és házi bor is mindig van raktáron.

Tehát végül biztosan nem üres kézzel, hanem sok fantasztikus fotóval, élménnyel gazdagodva hagyják el hotelünket, ami biztosíték arra, hogy visszatérnek még hozzánk.

Elérhetőségeink:

Bíró András:
Email:
 karpatutazo@gmail.com
Telefon: +380 66 55 30 445, +380 97 040 28 48