UAZ-os vagy GAZ 66-os teherautós túra a Fagyalos-hegységben az Ikerhavasra
UAZ-os, vagy GAZ 66-os túráink Kőrösmezőről indulnak. Több helyi jármű tulajdonosa beszél magyarul is. Válogathatunk az 5 és 8 személyes UAZ, valamint a 18 személyes GAZ 66-os közül a csoport létszámától függően. Az autók zártak, de ablakosak! Utunk a Szvidovec-patak medre mellett halad gyönyörű fenyvesben, helyenként sziklás szorosban. Jó időben belátható a Fagyalos kopasz csúcsainak és hegygerinceinek nagy része, valamint a Csornahora kétezres hegyei is.
630 méteres tengerszint fölötti magasságból indulunk és kb. 1400 méterig autózunk. Utunk a Szvidovec-patak medre mellett halad gyönyörű fenyvesben, helyenként sziklás szorosban. Az út mentén nincsenek szakadékok, vagy veszélyes helyzetek. 

15 km megtétele után érjük el Dragobrat nevezetű síközpontot. Kimászva a nyerget  az Asztag oldalában pihenünk meg, hogy aztán mintegy 4 km-es gyalogtúrát tegyünk egy irányba a Fagyalos-hegység legmagasabb csúcsára, az Ikerhavasra. Jó időben belátható a Fagyalos kopasz csúcsainak és hegygerinceinek nagy része, valamint a Csornahora kétezres hegyei is.  Visszatérünk járművünkhöz, hogy azzal folytassuk utunkat az 1400 méteren található, hegyek övezte Vadászka tóhoz. 

A vidéken járva, kis szerencsével akár pásztorokkal is találkozhatunk. Ha ez sikerül, akkor megkóstolhatjuk a brinzát (sózott juhtúró), vagy az ordát (édes juhtúró), rövid betekintést nyerhetünk az életükbe. 

A tó körüli kirándulás, pihenés után autónkkal visszatérünk Kőrösmezőre.

Az út során kb. 50 km. autózásra és max. 10 -12 km sétára kell felkészülnünk! 

Elérhetőségeink:

Bíró András:
Email:
karpatutazo@gmail.com
Telefon: +380 66 55 30 445, +380 97 040 28 48