Túra a Fehér-Tisza forrásához
A Fehér - Tisza forrásának felkereséséhez érdemes rahói, vagy kőrösmezői szállást választani. Akik a hosszabb túrák hívei, azoknak ajánlott saját járművel Láposmezőig utazni. Itt a Hoverla és a Fehér-Tisza összefolyásánál, a központon lehet hagyni a járművet. Aki innen indul útnak az kb. 1000 méteres szintemelkedésre számítson  és 15-16 km-es távra egy irányba.

Másik lehetőségként Rahóról vagy Kőrösmezőről egyaránt bérelhetők UAZ típusú terepjárók, vagy turisták számára átalakított, fedett, nagy ablakos GAZ 66-os teherautók. Ezekkel 2 km-es közelségbe juthatunk a forráshoz. Az út eltűnik, a táj egyre vadregényesebb lesz, innen már csak gyalog folytatható az út. Erre a 2 km-re legalább 1 órát kell számítani.  A táv utolsó szakaszán, a forrás közelében, fákon jelöléseket is találhatunk.

Nem ajánlatos a forrás fölé elkalandozni, mivel pár száz méteres közelségben húzódik a Román határ. Aki nem vigyáz, annak kellemetlenségei lehetnek belőle. Éppen ennek okán érdemes személyi igazolványt, vagy külföldieknek útlevelet vinniük magukkal.

Legyen Ön is a vendégünk!
Elérhetőségeink:

Bíró András:
Email:
karpatutazo@gmail.com
Telefon: +380 66 55 30 445, +380 97 040 28 48