Kékesfüredi Turisztikai Központ

A Kékesfüredi Turisztikai Központ minden oldalról hegyekkel van körülvéve. A Kárpátok erdős részében található 420-450 méter tengerszint fölötti magasságban. Keleten a Hodenwald erdő található, nem messze tőle pedig a vulkanikus eredetű Obavi kőszikla (1007 m) fekszik. Már 20 millió év telt el azóta, hogy a láva folyama és tüze nem háborgatja a vidéket.

Az Obavi szikla közelében magaslik a Buz hegy (902 m) és a Szolocsini magaslat, amelyeket szinte teljesen több százéves bükkfák borítanak.  A turisztikai központ területét keresztülszeli a Szinyavka hegyi folyó.

A központ környékén kellemes az éghajlat, a tél enyhén hideg, a nyár pedig meleg. A hótakaró december végétől április elejéig megmarad. Az átlagos csapadékmennyiség 600 mm.

A sűrű erdős park természeti szépségei nagyszerű lehetőséget biztosítanak a kellemes pihenésre. A parkban sokfajta fa (bükk, fenyő stb.), erdei gyümölcs (földi eper, málna) és gomba fordul elő.

Aktív pihenés

Télen a vendégek kényelmét szolgálják a különböző nehézségi fokozatú sípályák, valamint a két felvonó (350 m és 1200m).

Izgalmasnak, érdekesnek és emlékezetesnek bizonyulhatnak a turistaútvonalak és kirándulások. A központ munkatársai turistautakat szerveznek Kárpátalján és az ország határain kívül (Magyarországra, Szlovákiába és Romániába).