Öreg malom, Alsóbisztra

Kárpátalja egy régi malomépülete Alsóbisztra községben található 35 km-re a járási központtól, Huszttól és 24 km-re Ökörmezőtől.

Az épület 2-3 méterre áll a patak parttól. Néhány éve csupán annak, hogy utoljára megfordult a vízben a malomkő. Az épület maga kőből épült, míg a teteje fából,ez azonban sajnos ma már életveszélyes. De a malom egésze is nagyon elhanyagolt és lepusztult. 

Az épület egésze egykor fából épült. 1961-ben azonban a faszerkezetet lebontották, s ekkor nyerte el mai alakját.  A malom 2006 óta nem működik.

Napjainkban, különösen nyár közepén, nagyon sok turista és szakember (történészek) érkezik Csehországból, Németországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából és Magyarországról is, hogy megtekintsék a régi épületet. Azonban mikor megpillantják az épületet csak szomorúan csóválják a fejüket, hogy milyen kár egy ilyen szépségért. Reméljük hamarosan nem csak az elveszett szépséget látja meg valaki az épületben, hanem a lehetőséget is, s így újra régi pompájában állhat az alsóbisztrai domboldalon az Öreg malom.